Tetőfalu

tetőszerkezet gyártás

3d tetőszerkezeti rajz

faanyagvédelem

faipari szolgáltatások

Faipari szolgáltatások

Gyalulás, csiszolás, öregbítés a szükségletek szerint, az országban egyedülálló minőségben!

FAANYAG GYALULÁS

Amennyiben szeretne pontos és sima felületű faanyagokat vásárolni, válassza ezt a szolgáltatást. Társaságunk rendelkezik egy 4 fejes CNC vezérlésű automata gyaluval, ahol akár a nagy keresztmetszetű tömörfa faanyagok felületi megmunkálását is vállalni tudjuk versenyképes áron!

Két féle gyalulást alkalmazunk

Érintő gyalulás

A gerendák méretbeállítása miatt szükséges. Ezzel a módszerrel egységesíteni tudjuk a faanyagok méreteit, amiből később faszerkezeteket gyárthatunk milliméter pontossággal. Jellemzője, hogy oldalanként 2,5mm anyagot veszünk le. Felülete sima, de a faanyagok enyhe egyeletlenségei miatt nem mindenhol egységes, így látszó felületekhez nem ajánljuk.

Látszó szerkezetek gyalulása

A simább fafelületek elérése érdekében oldalanként 5mm került gyalulásra. Egységes, szép, sima fafelületeket eredményez. Minden olyan helyre ajánljuk, ahol számít a fa esztétikai megjelenése is.
FONTOS! Gyalulás esetén az eredeti méretből oldalanként 2,5mm vagy 5mm kerül gyalulásra, így a termékek méretei változnak!
Kérjük a felhasználásnál ezt vegye figyelembe.

Az általunk üzemeltetett faanyag gyalulás főbb jellemzői:

Magyarország legnagyobb tetőgyártó kapacitásával rendelkezünk! Olaszországból érkezett CNC ácsszabász gépünkkel csaknem megháromszoroztuk gyártási kapacitásunkat, ezzel az ország legnagyobb tetőszerkezet gyártójává nőttük ki magunkat.

FAANYAG CSISZOLÁS

Rendelkezünk gép kontaktcsiszolási szolgáltatással, melyet abban az esetben ajánlunk, ha a faanyag felületét különösen simára kell kialakítani (pl. közeli látszó felületek, lépcsőfokok, asztalok, padok vagy olyan farészek, amiket tapintanak, stb).

A faanyag csiszolás egy másodlagos eljárás, melyet minden esetben meg kell előzzön a faanyag gyalulása. A csiszolás során a meggyalult felületeket finomítjuk tovább a kívánt szint eléréséig.

FAANYAG ÖREGBÍTÉS

Választhatja ezt az eljárást, ha ANTIKOLT felületet szeretne. Ezzel az új gépi faanyag öregbítés eljárással képesek vagyunk olyan felületet létrehozni, mintha a faanyag már régi lenne.

Különösen kedvelt ez a fajta felületképzés belső látszó gerendázatoknál, teraszoknál, kerti kiülőknél, stb.

Az antikolt felületet úgy érjük el, hogy a faanyag lágy pásztáit keféljük ki, míg a kemény részek megmaradnak. A faanyag öregbítés előtt a faanyag gyalulás nem javasolt, ugyanis ilyenkor a felület bekeményedik, és emiatt az antikolt hatás csökkenhet. Tehát faanyag öregbítés esetén a faanyagok valóságos keresztmetszeteivel kell számolni, az antikolási eljárás nem okoz méretveszteséget.

Kérjen árajánlatot!